skip to main |
skip to sidebar
Güzel ve lezzetli bir rus salatası için gereken Malzemeler
• 2 havuç
• 1 kereviz
• 2 patates
• Yarım su bardağı bezelye
• 3 pancar
• 1 salatalık turşusu
• 1 çay bardağı zeytin
• 2 yumurta
• 1 su bardağı mayonez
• Tuz
Tarif
Havucu, patatesi ve kerevizi yıkayıp ayıklayın ve küçük küçük tavla zarında biraz irice küp şeklinde doğrayın. Bir tencerede su kaynatın ve suya önce havuçları, bir süre sonra patatesleri en son da kerevizleri atıp, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan sebzeleri süzgeçle sudan alıp süzdürün. Bir kenarda beklemeye bırakın.
Sebzeler pişerken, başka bir tencerede bir bardak suya bir kaşık sirke katarak pancarları haşlayın. Haşlanıp yumuşayan pancarları sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Bunları da aynı büyüklükte küp şeklinde doğradıktan sonra öteki sebzelerle karıştırın. Salatalık turşusunu çok ince kesin ve zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Başka bir kapta ise bezelyeler ve haşlayıp ezdiğiniz yumurtaları karıştırın. Daha sonra bütün malzemeleri bir kaba toplayın ve yarım bardak mayonezi hepsinin üstüne döküp karıştırın. Servis tabağına aldığınız Rus Salatası’nı maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Peynirli patlıcan tarifi için gereken bütün Malzemeler
• 4 adet iri patlıcan,
• 250 gr. beyaz peynir,
• 12 demet maydanoz,
• 4 adet yumurta,
• 1 yemek kaşığı tuzot,
• 2 su bardağı sıvı yağ,
• 2 diş sarımsak,
Tarif
Patlıcanları alacalı soyun. Yuvarlak ve kalın dilimler kesin. Her bir dilimi birbirinden kopmayacak şekilde ortalarından keserek cep biçiminde açın. Peyniri çatalla ezip kıyılmış maydonoz, ezilmiş sarımsak ve bir yumurta ekleyip ezin. Karışımı dilimlediğiniz patlıcanların arasına sürüp kapatın. Kalan yumurtaları tuzotla iyice çırpın. Patlıcan dilimlerini sosa bulayıp kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.
Peynirli enginar için gereken Malzemeler
• 4 Enginar
• 1 Limon
• 1 Su Bardağı Lor Peyniri
• Yarım Demet Dereotu
• 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
• 1 Çay Kaşığı Tuz
Tarif
Enginarları soyup temizleyin. Limon suyu,tuz ve az miktar suyla pişirin.
Enginarlar yumuşayınca lor peyniri,kıyılmış dereotu ve kırmızıbiber ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dk daha pişirin.

Güzel ve kolay bir pancar salatası için Malzemeler
• 1,5 kg. pancar
• 200 gr. ceviz
• Küçük baş sarmısak
• Bir kavanoz mayonez (tercihen light)
• Çok az tuz
Tarif
Pancarları kabuğunu soymadan suda haşlayın. Fazla hamur gibi olmamasına özen göstererek (kürdanı içine batırarak kontrol edebilirsiniz) pancarları kaynatın.
Haşlanan pancarları sudan çıkarıp soğumasını bekleyin ve kabuklarını soyun. Pancarları iri bir şekilde rendeleyin.
İçine daha önce soyduğunuz sarmısakları ve cevizleri de rendeleyin. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra yavaş yavaş mayonezi bu karışıma yedirin ve biraz bekletin.