21 Mayıs 2009 Perşembe

YOĞURTLU HAVUÇ TARİFİ

yoğurtlu havuç

Malzemeler

• Yarım kg havuç
• 250 gr yoğurt
• 2 diş sarımsak
• Bir çay bardağı Ayçiçek yağı
• Tuz


Tarif

Havuçları rendeleyin. Ayçiçek yağı ile ölünceye kadar kavurun, soğumaya bırakın. Bu arada yoğurt sarımsak ve tuzu karıştırın havuçlar soğuyunca yoğurtla karıştırıp servise hazırlayın.

TABULE TARİFİ

tabule

Tabule için Malzemeler

• 1 su bardağı bulgur
• 4 yaprak yeşil salata
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 demet maydanoz
• 2 adet taze soğan
• 1 sivri biber 2 domates
• 1 limon suyu
• Nane
• Tuz

Tarif

Maydanoz, sivri biber, taze soğan ve yeşil salatayı temizleyin, yıkayın ve süzün. Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkartın. İnce bulguru ılık suda 15 dakika ısladıktan sonra, yıkayın, süzün ve 10 dakika bekletin. Maydanoz, taze soğan, domates ve sivri biberi incecik doğrayın. Bir kapta süzülmüş bulgur ile birleştirip karıştırın ve limon suyunu, zeytinyağını, naneyi ve tuzu ilave ederek, ezmeden, hep birlikte karıştırın. Buzdolabında, kapağı kapalı olarak 30 dakika dinlendirdikten sonra tabuleyi servis edebilirsiniz.

SPİRAL SOSİS-YEMEK TARİFİ

spiral sosis

Malzemeler

• 5 adet sosis
• 5 yaprak milföy
• 1 yumurta sarısı


Tarif

Buzluktan çıkarttığınız milföyleri oda sıcaklığında 10-15 dakika bekletin. Parmak kalınlığında şerit şeklinde kesin.
Sosisleri ikiye bölün. Milföy şeritlerini sosislere spiral şeklinde sarın. Hamura sarılmış sosisleri yağlanmış tepsiye 2 cm aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Spiral sosisleri önceden 150 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.