29 Nisan 2009 Çarşamba

EKMEK TENCERESİNDE MERCİMEK ÇORBASI-OKTAY USTA

ekmek tenceresinde mercimek

ekmeği için:


1.5 su b.tam buğday unu
1.5 su b.çavdar unu
1.5 su b.un
1 p.kuru maya
1 çorba k.tuz
aldığı kadar su

çorbası için:

1 su b.yeşil mercimek
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba k.salça
1 tatlı k.biber salçası
2 çorba k.un
2 çorba k.tereyağı
nane
tuz
karabiber
et suyu

HAZIRLANIŞI:

Önce ekmeği için unları bir kaseye alın.kurumaya,tuz ve su
ilave ederek kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayın.
Hamura yuvarlak bir ekmek şekli verin.Üzerine biraz sıvıyağ
sürüp 1 saat tepsi mayası gelmesini bekleyin. Bu arad çorba
için tencereye sıvıyağı,soğan ve sarımsağı alıp soteleyin.
Üzerine tereyağını ve unu alın. Daha sonra salçalarını
ilave edin. Daha önceden sıcak suda bekletilmiş mercimekleri
tuz ve baharatları ilave edip su koyarak pişmeye bırakın.
Ekmek mayalanınca 180 derecelik fırında pişirin. Pişen ekmeğin
ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kapağını kesip içini boşaltın. İçine
çorbanızı koyun. Kapağını kapatarak soğutmadan servis yapın.

OKTAY USTA-BROKOLİ ÇORBASI

brokoli çorbası

Malzeme :

* 1 kase brokoli
* 2 kabak
* 1 kase yoğurt
* 2 çorba k.un
* yarım limon
* 1 su b.et suyu
* su
* tuz

Üzeri için:

* 1 çorba k.tereyağı
* toz kırmızı biber

Hazırlanışı :

Tencereye sıcak suyunuzu alın.Terbiyesi için yoğurt ve unu çırpın.Üzerine limon suyunu ilave edin.Önce üzerine soğuk su ilave edin. Daha sonra sıcak su ile ılıştırıp tencereye ilave edin.Etsuyunu da ekleyin. Kaynadıktan sonra çok ince kıyılmış brokoli ve kabakları ilave edin. Bir iki dakika kaynatıp tuzunu ilave edin. Servis yaparken üzerine toz kırmızı biberli tereyağı ekleyerek sıcak servis yapın.

BÖREK ÇORBASI TARİFİ--KOLAY YEMEK TARİF

börek çorbası

böreği için:

2 su b. un
tuz,su

içi için:

200 gr kıyma
1 soğan
tuz,karabiber
sıvıyağ

çorbası için:

300 gr et
1 su b. nohut
4 su b. süzme yoğurt
nane,karabiber,tuz

HAZIRLANIŞI:

Böreği için un,tuz ve su ile bir hamur hazırlayın.
Kıymanın içine soğanı rendeleyin.Tuz,karabiber
ve biraz sıvıyağ ilave ederek yumuşak bir kıvama
getirin. Hamuru mantı hamuru gibi açıp üzerine
kıymalı harcı heryerine gelecek şekilde sürün.
Daha sonra rulo yapıp hamuru iyice inceltin.
Hamuru bıçakla küp şeklinde kesin. Daha sonra
ya uçlarından kapatarak ya da yan çevirip üzerine
bastırarak inceltin. Tencerede et ve nohutu birlikte
haşlayın.Üzerine börekleri ekleyin. Bu arada süzme
yoğurdu iyice çırpın. Çorbanın suyundan ekleyerek
ılıtın. Daha sonra kesilmeden çorbaya yoğurdu ekleyin.
Suyunu ve tuzunu ayarlayın. Servis sırasında kırmızı biber
ve nane eklenmiş kızartılmış tereyağı ekleyerek sıcak
servis yapın. Eti,hamuru,nohutu içinde olan çorba değil
tam bir ana yemek..

BAHÇIVAN ÇORBASI--GÜZEL YEMEK TARİFİ

bahçıvan çorbası


MALZEME:

125 gr.kuşbaşı et
1 soğan
1 çorba k.tereyağ
1 çorba k.salça
1 su b.et suyu
tuz
1-2 yaprak lahana
1 pırasa
1 kereviz
1 havuç
1 çorab k.erişte
1 çorba k.bulgur
karabiber


HAZIRLANIŞI:

Çorba için ilk olarak kuşbaşı doğranmış et tencereye alınır.
üzerine yemeklik doğranmış soğanlar ve salça eklenerek
sotelenir.diğer taraftan kereviz soyularak suda bekletilir.
havuçlar küp küp doğranarak eklenir.lahana da doğranarak
ilave edilir.pırasaların da yeşil kısmı doğranarak ilave edilir.
kerevizler de doğranarak en son olarak ilave edilir.pişmesine
yakın erişte ve bulgur eklenerek pişirilir.üzerinde doğranmış
maydanozla servis yapılabilir.