skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
•50 gr pastırma
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 2 domates
• Kekik
Tarif
Domateslerin kabukları soyduktan sonra küp şeklinde kesin. Alüminyum folyoyu tereyağı ile yağlayn. Pastırmaları folyonun yağlanmış yüzüne yanyana dizin. Üzerlerine küp domatesleri ve kekiği koyduktan sonra folyonun kenarlarını hiçbir açıklık kalmayacak şekilde kapatın. Fırın tepsisine yerleştirerek, önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler
• 200?250 gr. fasulye turşusu,
• 1 adet soğan,
• 1 baş sarmısak,
• 1 çay bardağı zeytinyağı.
Tarif
İnce ince kıyılmış soğanları zeytinyağı ile iyice kavurun. Akşamdan tuzu çıkması için suya koyduğunuz fasulye turşusunu küçük küçük, 3-4 parçaya bölerek kavrulmuş soğana ilave edin. 7-8 dakika kavurduktan sonra sarmısak ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra servis yapın.
Malzemeler
• 1/2 Kg Sosis
• 3 Sap Taze Soğan
• 1 Tatlı Kaşığı Kekik
• 2 Çorba Kaşığı Domates Püresi
• 12 Adet Arpacık Soğanı
• 1 Çorba Kaşığı tereyağ
• 5 Yaprak Defne
• 2 Su Bardağı Su
• Tuz
Tarif
Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı tereyağı tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.
Yarım kg sosisi de parmak parmak şeklinde doğrayın. Tavada birkaç dakika kızartın. 2 Çorba kaşığı domates püresi, 5 adet defne yaprağı, ve 2 su bardağı suyu tavaya ilave edin. Malzemeleri karıştırıp 15 dakika kadar haşlayın.
Ocaktan alındıktan sonra dilerseniz pilav ya da patates püresi ile ya da değişik garnitürlerle servis yapın.
Malzemeler• 1.5 su bardağı ince bulgur• 2 çorba kaşığı un• 1 çorba kaşığı nişasta• 1 yumurta akı• 1 çorba kaşığı kuru nane• 2 çay kaşığı tuz• 8-10 dal maydanozSos için:• 2 çorba kaşığı zeytinyağı• 3-4 diş sarımsak• Yarım çorba kaşığı biber salçası• 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber• Yarım çay kaşığı kimyonTarifBulguru küçük bir tepsiye alın. Üzerine 2 bardak kaynar suyu gezdirerek dökün. Tepsinin üzerini kapatın. Suyunu çekip bulgur kabarıncaya kadar bekletin.Maydanoz yapraklarını kıyın. Bulgur yumuşayınca un, nişasta, yumurta akı, maydanoz, nane ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Gerekirse ara sıra su serpin. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri kaynar tuzlu suda 4-5 dakika haşlayın. Sudan çıkarıp servis tabağına alın.Sosu hazırlamak için; Sarımsakları ezin. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsağı hafif kavurun. Biber salçası, kırmızı tozbiber ve kimyon ekleyip karıştırın.Köfteleri tabaklara paylaştırın. Sarımsaklı sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!