8 Mayıs 2009 Cuma

ÇİÇEKLİ ÇORBA-OKTAY USTA YEMEK TARİFİ

çiçekli çorba

Malzemeler :

* 1 su b.haşlanmış nohut
* 1 çorba k. tereyağı
* 1 çorba k. salça

Köftesi için:

* 100 gr kıyma
* 1 tutam maydanoz
* tuz,karabiber

Hamuru için:

* 1 yumurta
* 1 su b. un
* tuz,su

Hazırlanışı :

İlk olarak tencereye tereyağını ve salçayı alarak kavurun. Daha sonra üzerine suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın.

Bu sırada çorbanın çiçeklerini ve köftelerini hazırlayın. Köftesi için; kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi beraber yoğurun ve misket şeklini verin. Çiçeği için ise; 1 yumurta, 1 su b. un, tuz ve su ile bir hamur hazırlayın. Daha sonra hamuru açın ve kurabiye kalıbı ile çiçek şekli verin.

Çorbanın suyu kaynayınce sırası ile önce köfteleri, biraz sonra da çiçekleri ekleyerek pişmeye bırakın. Bir süre piştikten sonra içerisine haşlanmış nohutları ilave edin. Hamurlar ve köfteler pişince ocaltan alınır. Dilenirse üzerine ince doğranmış maydanoz serpilerek servis yapılır.

ZEYTİN ÇORBASI-KOLAY YEMEK TARİFİ

zeytin çorbası

MALZEME:

1 kase yeşil zeytin
1 su b. krema
2 çorba k. un
sıvıyağ
tuz, su

HAZIRLANIŞI:

Yeşil zeytinleri robotta püre haline getirin.
Tencereye sıvıyağ ve unu alarak 3 ,4 dakika
kavurun. Daha sonra üzerine önce soğuk su
ardından da sıcak su koyun. Daha sonra zeytin
püresini ve kremayı ekleyin. Tuz konusunda
dikkatli olun. çünkü zeytinin tuzu ve ekşiliği
çorbaya geçiyor. Ekşi lezzetleri sevenler için
farklı bir lezzet.

YENİYIL ÇORBASI-OKTAY USTA GÜZEL YEMEK TARİFİ

yeniyıl çobası

MALZEME:

250 gr kavurma
1 soğan
1 çorba k. domates salçası
1 su b. etsuyu
1 kase yoğurt
2 çorb k. un
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI:

Çorba için soğan yemeklik doğranır. sıvıyağla
tenecerde sotelenmeye alınır.üzerine hemen
doğranmış kavurma ve salça ilave edilir. daha
sonra sıcak su ilave edilir.kaynamaya bırakılır.
terbiyesi için un, yoğurt ve su çırpılır.çorbaya azar
azar ilave edilir.5 dk. daha kaynatılarak ocaktan
alınır.üzerinde ince kıyılmış dereotu ve maydanozla
servis yapılır.

TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI-RESİMLİ YEMEK TARİFİ

terbiyeli şehriye çorbası

Malzemeler :

* 1 çay b.arpa şehriye
* 1 limon
* 1 yumurta sarısı
* tavuk suyu
* tuz,karabiber

Hazırlanışı :

Tavuk suyu tencereye alınır. Üzerine şehriyeler eklenrek kaynatılır. Bu sırada terbiyesi hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına 1 limonun suyu ve yumurta sarısı alınarak çırpılır. Kaynamakta olan tavuk suyuna çırpmaya ara vermeden eklenir. Tuzu ve baharatı eklenerek pişirlir.