18 Mayıs 2009 Pazartesi

KOLAY RUS SALATASI YEMEK TARİFİ

rus salatası

Güzel ve lezzetli bir rus salatası için gereken Malzemeler

• 2 havuç
• 1 kereviz
• 2 patates
• Yarım su bardağı bezelye
• 3 pancar
• 1 salatalık turşusu
• 1 çay bardağı zeytin
• 2 yumurta
• 1 su bardağı mayonez
• Tuz

Tarif

Havucu, patatesi ve kerevizi yıkayıp ayıklayın ve küçük küçük tavla zarında biraz irice küp şeklinde doğrayın. Bir tencerede su kaynatın ve suya önce havuçları, bir süre sonra patatesleri en son da kerevizleri atıp, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan sebzeleri süzgeçle sudan alıp süzdürün. Bir kenarda beklemeye bırakın.
Sebzeler pişerken, başka bir tencerede bir bardak suya bir kaşık sirke katarak pancarları haşlayın. Haşlanıp yumuşayan pancarları sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Bunları da aynı büyüklükte küp şeklinde doğradıktan sonra öteki sebzelerle karıştırın. Salatalık turşusunu çok ince kesin ve zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Başka bir kapta ise bezelyeler ve haşlayıp ezdiğiniz yumurtaları karıştırın. Daha sonra bütün malzemeleri bir kaba toplayın ve yarım bardak mayonezi hepsinin üstüne döküp karıştırın. Servis tabağına aldığınız Rus Salatası’nı maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

1 yorum:

  1. http://yeni-sarkilar.blogspot.com

    YENİ ŞARKILAR-ŞARKI SÖZÜ-ŞARKI SÖZLERİ DİNLE-ALBÜMLERİ-ŞARKI TÜRKÜ POP

    ARABESK DİNLE merci

    YanıtlaSil