17 Mayıs 2009 Pazar

NURANİYE TARİFİ

nuraniye

Malzemeler

• 4 Orta Boy Kabak
• 1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
• 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
• 1 Demet Taze Soğan
• 1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz
• Tuz ve Su
• Yoğurt (süzme tercih edilir)
• 4?5 Diş Sarmısak
• 1/2 Çay Bardağı Yağ
• 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir)

Tarif

Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.
Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.

LOR PEYNİRLİ VE SALAMLI KOKOTLAR TARİFİ

lor peynirli salamlı kokotlar

Malzemeler

• 225 gr lor peyniri veya labne
• 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 1 küçük soğan, ince doğranmış
• 100 gr mantar, doğranmış.
• 2 yumurta, çırpılmış
• 50 gr salam, küp şeklinde kesilmiş
• Bir tutam taze rendelenmiş hint cevizi
• Tuz ve karabiber
• 25 gr tereyağı, eritilmiş
• Maydanoz, süslemek için

Tarif

Fırını 200 C ısıtın.
Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kızartın.
Mantarları ekleyip 1- 2. dak. devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencereyi ateşten. alıp soğumaya bırakın.
Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çırpılmış yuymurtaları peyrnire azar azar ekleyerek yedirin.
Salam, soğan ve mantan peynir karışımına ekleyin. Hint cevizini tuzu ve biberi katın.
Isıya dayanıklı 4 küçük kabın içine fırçayla tereyağını sürün.Karışımı eşit alarak bu kaplara boşaltın.
Kapları firına sürüp 20-25 dakika kabarıp kahverengileşinceye kadar pişirin, Maydanozla süsleyip servis yapın.
ALTERNATİF: Salamın yerine karides, mantarm yerine de mısır kullanabilirsiniz.

KÖPOĞLU-YEMEK TARİFLERİ

köpoğlu

Malzemeler

• 1 Adet Patlıcan
• 1 Adet Patates
• 1 Adet Kabak
• 1 Adet Havuç
• 3 Adet Sivribiber
• Su Bardağı Sıvıyağ
• Tuz

Tarif

1 adet patlıcan,patates,kabak,havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın. 1 su bardağı sıvıyağı kızdırın.Sırayla patlıcan,patatesi kabak,havuç ve sivribiberleri kızartın. Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın. 4 diş dövülmüş sarmısağı,1 su bardağı yoğurdun içine alıp,sebzelerin üzerine gezdirin.
2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.
İçine kırmızı biberi ekleyin.
Yoğurdun üzerine döküp,servis yapın.

KOLAY KUMPİR-YEMEK TARİFİ

kumpir

Malzemeler

• 1 kg patates,
• 1 yemek kaşığı tereyağ,
• ½ kutu krema,
• 1 adet kırmızı biber,
• 1 adet sosis,
• 1 kase mısır,
• 1 kase konserve bezelye,
• ½ kangal sucuk,
• 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri,
• Tuz, karabiber,
• Mayonez, ketçap.

Tarif

Patatesleri haşlayıp, soyup rendeleyin. Sıcakken tereyağ, ince doğranmış kırmızı biber ile iyice karıştırın. Yağlanmış fırın kabına yayın. Üzerine kremayı döküp kaplayın. Sucuk ve sosisi ince doğrayın. Mısır, bezelye, sucuk ve sosisi karıştırıp kremanın üzerine ekleyin. Kaşar peyniri serpip 200 derece ısıtılmış fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Mayonez ve ketçapla servis yapın.