4 Mayıs 2009 Pazartesi

TARHUNLU MERCİMEK ÇORBASI-KOLAY YEMEK TARİFİ

tarhunlu mercimek çorbası

Malzeme :

* 1 su b. yeşil mercimek
* 2 çorba k. tel şehriye
* 2 çorba k. un
* etsuyu
* karabiber, tuz
* 1 dal tarhun otu
* 1 su b.yoğurt
* 1 çorba k. tereyağı

Hazırlanışı :

Tencereye kaynayan suyu alın.Üzerine haşlanmış olan yeşil mercimeği alın. Üzerine 2 çorba kaşığı tel şehriye,kemik suyunu ilave edin. Terbiyesi için bir karıştırma kabına biraz su alın.Üzerine yoğurt, 2 çorba kaşığı un bir miktar sıcak su ilave edip karıştırın.Hazırladığınız terbiyeyi tencereye aktarın. Tuzu ilave edin.Birlikte kaynatın. Çorbanın sosu için tavada tereyağını eritin.Üzerine kırmızı pulbiber,kekik ekleyin. Çorbayı servis tabağına alın.Üzerine sosu dökerek servis edin.

ROKA ÇORBASI-RESİMLİ YEMEK TARİFİ

roka çorbası

MALZEMELER:

1 demet roka

terbiyesi için:

3 çorba k.un
1kase yoğurt
1 yumurta
yarım limon
su

üzeri için:

1 çorba k.tereyağ
1 tatlı toz kırmızı biber
su
tuz

HAZIRLANIŞI:

Çorba için tencereye su alınır.terbiyesi için karıştırma kabına
yumurta, yoğurt ,limon suyu ve un konur.soğuk su ile açılır.
terbiye karıştırarak suya ilave edilir.kaynayınca en son roka
ilave edilir.çok fazla pişirilmeden alınır. üzeri için tereyağı
eritilir, toz kırmızı biber ilave edilerek servis tabağına alınan
çorbanın üzerine sos olarak dökülür.

NEWYORK ÇORBASI-YEMEK TARİFİ

new york çorbası

MALZEME:

1 çay b. makarna

1 çay b. nohut
1 dilim balkabak
1 domates
1 patates
1 havuç
1 kereviz
2 diş sarımsak
1 soğan
1 elma
1 kase krema

HAZIRLANIŞI:

Bütün sebzeleri küp doğrayın. Tencereye
biraz sıvıyağ alıpkereviz ve elma hariç tüm
sebzeleri koyun. sotelendikten sonra makarna
ve haşlanmış nohutu ekleyin. en sone elma
ve kereviziardından da suyu ekleyin. en son
kremasını ekleyip kaynamaya bırakın. biraz
et veya tavuk suyu da ekleyebilirsiniz. Lokum
gibisadece kereviz aroması olan son derece
besleyici bir çorba..

MISIR UNLU ISIRGAN ÇORBASI-OKTAY USTA RESİMLİ YEMEK TARİFİ

mısır unlu ısırgan çorbası

Malzeme :

1 demet ısırgan otu
1 soğan
1 çorba k.salça
2 çorba k.mısır unu
1 çorba k.un
1 su b.et suyu
zeytinyağı
tuz,pul biber

HAZIRLANIŞI:

Tenceremize sıvıyağı ve soğanları alalım. şöyle bir çevirip
unu ve mısır ununu ilave edelim. daha sonra salçayı ve soğuk
su ile birlikte etsuyunu ilave edelim. en son ince doğranmış ısırgan
otlarını ekleyip sıcak su ve tuz ekleyelim. kaynadıktan sonra
blendırla bir iki kez parçalayarak kıvamlı hale getirelim.
bir ısırgan çorbası hem lezzetli hem de besleyici ancak
bu kadar olur doğrusu..