skip to main |
skip to sidebar
Malzeme :* 1 su b. yeşil mercimek* 2 çorba k. tel şehriye* 2 çorba k. un* etsuyu* karabiber, tuz* 1 dal tarhun otu* 1 su b.yoğurt* 1 çorba k. tereyağıHazırlanışı :Tencereye kaynayan suyu alın.Üzerine haşlanmış olan yeşil mercimeği alın. Üzerine 2 çorba kaşığı tel şehriye,kemik suyunu ilave edin. Terbiyesi için bir karıştırma kabına biraz su alın.Üzerine yoğurt, 2 çorba kaşığı un bir miktar sıcak su ilave edip karıştırın.Hazırladığınız terbiyeyi tencereye aktarın. Tuzu ilave edin.Birlikte kaynatın. Çorbanın sosu için tavada tereyağını eritin.Üzerine kırmızı pulbiber,kekik ekleyin. Çorbayı servis tabağına alın.Üzerine sosu dökerek servis edin.
MALZEMELER:
1 demet roka
terbiyesi için:
3 çorba k.un
1kase yoğurt
1 yumurta
yarım limon
su
üzeri için:
1 çorba k.tereyağ
1 tatlı toz kırmızı biber
su
tuz
HAZIRLANIŞI:
Çorba için tencereye su alınır.terbiyesi için karıştırma kabına
yumurta, yoğurt ,limon suyu ve un konur.soğuk su ile açılır.
terbiye karıştırarak suya ilave edilir.kaynayınca en son roka
ilave edilir.çok fazla pişirilmeden alınır. üzeri için tereyağı
eritilir, toz kırmızı biber ilave edilerek servis tabağına alınan
çorbanın üzerine sos olarak dökülür.
MALZEME:
1 çay b. makarna1 çay b. nohut1 dilim balkabak1 domates1 patates1 havuç1 kereviz2 diş sarımsak1 soğan1 elma1 kase kremaHAZIRLANIŞI:Bütün sebzeleri küp doğrayın. Tencereyebiraz sıvıyağ alıpkereviz ve elma hariç tümsebzeleri koyun. sotelendikten sonra makarnave haşlanmış nohutu ekleyin. en sone elmave kereviziardından da suyu ekleyin. en sonkremasını ekleyip kaynamaya bırakın. birazet veya tavuk suyu da ekleyebilirsiniz. Lokumgibisadece kereviz aroması olan son derecebesleyici bir çorba..
Malzeme :
1 demet ısırgan otu1 soğan1 çorba k.salça2 çorba k.mısır unu1 çorba k.un1 su b.et suyuzeytinyağıtuz,pul biberHAZIRLANIŞI:Tenceremize sıvıyağı ve soğanları alalım. şöyle bir çeviripunu ve mısır ununu ilave edelim. daha sonra salçayı ve soğuksu ile birlikte etsuyunu ilave edelim. en son ince doğranmış ısırganotlarını ekleyip sıcak su ve tuz ekleyelim. kaynadıktan sonrablendırla bir iki kez parçalayarak kıvamlı hale getirelim.bir ısırgan çorbası hem lezzetli hem de besleyici ancakbu kadar olur doğrusu..