17 Mayıs 2009 Pazar

KÖPOĞLU-YEMEK TARİFLERİ

köpoğlu

Malzemeler

• 1 Adet Patlıcan
• 1 Adet Patates
• 1 Adet Kabak
• 1 Adet Havuç
• 3 Adet Sivribiber
• Su Bardağı Sıvıyağ
• Tuz

Tarif

1 adet patlıcan,patates,kabak,havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın. 1 su bardağı sıvıyağı kızdırın.Sırayla patlıcan,patatesi kabak,havuç ve sivribiberleri kızartın. Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın. 4 diş dövülmüş sarmısağı,1 su bardağı yoğurdun içine alıp,sebzelerin üzerine gezdirin.
2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.
İçine kırmızı biberi ekleyin.
Yoğurdun üzerine döküp,servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder