4 Mayıs 2009 Pazartesi

ROKA ÇORBASI-RESİMLİ YEMEK TARİFİ

roka çorbası

MALZEMELER:

1 demet roka

terbiyesi için:

3 çorba k.un
1kase yoğurt
1 yumurta
yarım limon
su

üzeri için:

1 çorba k.tereyağ
1 tatlı toz kırmızı biber
su
tuz

HAZIRLANIŞI:

Çorba için tencereye su alınır.terbiyesi için karıştırma kabına
yumurta, yoğurt ,limon suyu ve un konur.soğuk su ile açılır.
terbiye karıştırarak suya ilave edilir.kaynayınca en son roka
ilave edilir.çok fazla pişirilmeden alınır. üzeri için tereyağı
eritilir, toz kırmızı biber ilave edilerek servis tabağına alınan
çorbanın üzerine sos olarak dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder