
Malzemeler
• 2 su bardağı bulgur (köftelik)
• 1 demet taze soğan
• 1 demet maydanoz
• 1 fincan zeytinyağı
• 2 çorba kaşığı salça
• 2 çay kaşığı sumak
• 3 domates
• 2 limon
• 3 sivri biber
• Fesleğen
• Marul
• Tuz, karabiber
Tarif
Taze soğanı, maydanozu, domatesi, sivri biberi ve marulu temizleyip yıkayın ve süzün. Daha sonra da incecik doğrayın. 350 gr bulgura 2 su bardağı kaynar su koyun ve 10 dakika dinlendirip soğutun. Bir kapta, salça, yağ, sumak, fesleğen ve iki limonun suyunu iyice karıştırıp bulgura ekleyin. Doğradığınız malzemeleri ve tuzu, karabiberi ilave ederek, bir ağaç spatula yardımıyla kısırı iyice karıştırın. 15 dakika dinlendirdikten sonra hazırladığınız kısırı servis tabaklarına koyduğunuz marul yapraklarının üzerine yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder